Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Ta bort gammal tapet

Att ta bort gammal tapet är ofta en nödvändig uppgift när du vill uppdatera eller förändra utseendet på dina väggar. Genom att avlägsna den gamla tapeten kan du skapa en ren och jämn yta för att applicera ny tapet eller för att förbereda för målning. Processen kan vara lite tidskrävande och kräva lite ansträngning, men med rätt förberedelser och verktyg kan du uppnå fantastiska resultat. Här beskriver vi hur du kan ta bort gammal tapet på ett effektivt sätt.

Ta bort tapetbård – Steg för steg

Följ vår steg-för-steg-guide för att ta bort tapetbård:

Du behöver:

Steg 1 – Fukta tapeten

Börja med att blöta tapetbården. Du kan använda vatten eller tapetborttagningsmedel för att blöta tapeten. Applicera det valda blötläggningsmedlet jämnt över tapetbården och låt det verka. Detta hjälper till att lösa upp tapetlimmet och göra det enklare att ta bort tapeten.

Steg 2 – Ta bort bård

När tapeten har blötats tillräckligt och limmet har lösts upp, använd spackelspaden eller tapetskrapan för att försiktigt lyfta upp en kant av tapetbården. Dra långsamt i kanten av tapeten i en jämn rörelse för att ta bort bården från väggen. Var försiktig så att du inte river eller skadar väggen under processen. Om tapetbården är hårt fast och inte kommer loss, använd tapetkniven för att skära längs med kanterna och skapa ett snitt. Detta kommer att underlätta borttagningen.

Steg 3 – Upprepa vid behov

Fortsätt att blötlägga och ta bort tapetbård i små sektioner tills hela tapeten är avlägsnad från väggen. Vid behov, blötlägg och skrapa bort eventuella återstående tapetrester eller limrester.

Steg 4 - Rengöring och förberedelse för ny tapet

Efter att all tapetbård har tagits bort, rengör väggen noggrant med en fuktig trasa eller svamp för att avlägsna eventuella kvarvarande limrester eller smuts. Kontrollera och förbered väggen enligt behov inför appliceringen av ny tapet, såsom spackling av hål eller slipning av ojämnheter.

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram