Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Tapetsera runt fönster och dörrar

När du tapetserar ett rum är det viktigt att inte glömma bort fönster och dörrar, eftersom de utgör viktiga delar av rummets helhetsintryck. Att tapetsera runt fönster och dörrar handlar inte bara om att täcka ytan, utan också om att skapa en enhetlig och sammanhängande design. Oavsett om du ska tapetsera runt fönster utan foder eller list, är det viktigt att ta sig an uppgiften med noggrannhet och precision för att uppnå en sömlös finish i ditt rum.

 

  1. När du kommer till ett fönster eller en dörr så stryker du först lim på väggen, motsvarande 1,5 till 2,5 vådbredder, precis som vanligt. Runt själva fönstret eller dörren används penseln.

 

  1. Dra upp våden på vanligt sätt, mönsterpassa mot föregående våd, pressa fast den i överkant, mot taket/taklisten.

 

  1. Känn och markera med fingret var översta hörnet på fönstret eller dörren är och lyft på den del av tapeten som hamnar över fönstret/dörren. Från hörnet, skär ett snitt uppifrån och snett neråt ända ut i kanten.

 

  1. Nu kan du pressa ner tapeten mot den övre listen i fönster- eller dörrfodret och skära kanten. Använd tapetverktyget för att pressa och glöm inte att ha ett vasst rakblad i kniven!

 

  1. Gör likadant på sidan, alltså pressa fast med tapetverktyget och skär kanten. Upprepa samma procedur nedtill, under fönstret (vid en dörr är det ju bara tre kanter det ska passas och skäras runt). Skär snittet nerifrån och uppåt, annars är det risk att tapeten dras sönder.

 

  1. Så där ja! Inte så svårt, eller hur? Var bara noga med att byta rakblad ofta och glöm inte att eftertorka med en våt svamp, så att det inte blir limrester kvar.

Tapetsera runt vägguttag & strömbrytare

Det är viktigt att inte glömma bort att tapetsera runt eluttag och strömbrytare. Dessa små detaljer kan göra en stor skillnad när det kommer till helhetsintrycket av ett rum. Att tapetsera runt eluttag och strömbrytare kräver både precision och noggrannhet. Vi guidar dig genom processen nedan.

 

  1. Slå av strömmen och montera ned de yttre delarna av kontaktdosan/strömbrytaren (täcklocken).
  2. Tapetsera rätt över kontaktdonet eller dosan och skär bort alla tapetrester som hamnar inom ramen för kontaktens eller strömbrytarens täcklock (den synliga delen). Sätt sedan tillbaka kontaktdosan/strömbrytarens täcklock.

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram