Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Vad är en EasyUp-tapet?

EasyUp-tapet är en non-woven-tapet som innebär att du limmar direkt på väggen och sen sätter tapeten. Du får då fina skarvar eftersom man sätter tapeten kant i kant istället för med en överlappning. Med EasyUp innebär det även att tapeten har tillräckligt hög opacitet för att kunna täcka över en gammal tapet utan att det underliggande mönstret eller färgen syns igenom.

Limma direkt på väggen lite drygt en våds bredd

Sätt första våden

Jämna ut tapeten och torka bort limrester

Tapetsera Easy-Up – Så gör du

Att tapetsera med Easy Up-tapeter är en relativt enkel process som inte kräver förberedelse i form av blötläggning eller limning av tapeten. Här följer en utförlig guide för att hjälpa dig att tapetsera med non-woven:


Du behöver:

Steg 1 - Förberedelse

Innan du börjar sätta upp Easy Up-tapet, se till att ytan är ren och jämn. Om det finns gamla tapeter, rekommenderas det att ta bort dem för att få en slät yta. Du kan använda varmvatten eller en tapetloss för att underlätta borttagningen. Om det finns hål eller sprickor, spackla och slipa dem för att få en jämn yta att arbeta med. För att få bort eventuella fläcker eller missfärgningar på väggen kan du använda en spärrfärg för att förhindra att fläckarna tränger igenom den nya tapeten.

Steg 2 – Mät & skär tapeten

Mät höjden på väggen och skär Easy Up-tapeten i lämplig längd, med en extra marginal uppåt och nedåt för att säkerställa en korrekt passform. Placera tapeten på en plan yta med mönstret uppåt och rulla ut den för att få den att platta ut och undvika veck och bucklor vid applicering.

Steg 2 – Applicera lim

Använd en limroller eller pensel för att applicera limmet direkt på väggen. Se till att täcka hela området där tapeten kommer att placeras.

Steg 3 – Börja tapetsera

Lyft försiktigt tapeten och placera den mot den limmade ytan på väggen. Justera den så att mönstret och kanterna matchar enligt dina preferenser. Se till att tapeten sitter lodrätt och tryck den försiktigt mot väggen för att fästa den.

Steg 4 – Jämna ut och eliminera bubblor

Använd en tapetborste eller en ren trasa för att jämna ut tapeten och pressa ut eventuella luftbubblor. Arbeta från mitten och rör dig utåt för att undvika att få bubblor eller veck under appliceringen.

 

Steg 5 – Skär bort överflödig tapet

När tapetserar hörn med Easy Up-tapet kan du använda en tapetkniv och en skärbräda för att noggrant skära bort överflödig tapet vid kanterna. Var försiktig och se till att göra rena och jämna snitt för en professionell finish.

Steg 6 – Fortsätt till nästa våd

Upprepa processen genom att applicera lim på nästa del av väggen och placera nästa våd av Easy Up-tapeten bredvid den tidigare våden. Se till att mönstret matchar och att överlappningar är korrekta för en sömlös övergång mellan våderna.

Steg 7 – Rengör

När alla våder är på plats och tapeten har torkat, använd en fuktig trasa eller svamp för att försiktigt torka bort eventuellt överskott av lim. Inspektera noggrant tapeterna för eventuella justeringar eller fixeringar. Gör eventuella nödvändiga justeringar medan tapeten fortfarande är fuktig och flexibel.

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram