Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Måla med emulsionsfärg

Att måla med emulsionsfärg är ett kreativt och givande sätt att förändra atmosfären i ditt hem. Denna typ av färg är känd för sin användarvänlighet och förmåga att skapa en elegant, matt finish på väggar och tak. Innan vi utforskar de praktiska stegen för att måla med emulsionsfärg – låt oss ta en närmare titt på vad emulsionsfärg är och varför det är en så omtyckt metod för att förändra ditt hem.

Vad är emulsionsfärg?

Emulsionsfärg är en populär färg som oftast används för inomhusmålning. Emusionsfärg är enkelt sagt en färg som består av två ämnen som normalt sätt inte går att lösa i varandra. Exempelvis vatten och olja, men dessa har nu löst sig med hjälp av en emulgator. Sammansättning ger färgen förmågan att torka till en matt och jämn yta. Denna matta finish bidrar till ett modernt och stilrent utseende på väggar och tak, vilket gör den till ett populärt val för inredningsprojekt.

 

Så målar du med emulsionsfärg – Steg för steg

  1. Avläsgna eventuell löst sittande färg och smuts genom att använda en borste och rengör feta ytor med en passande målartvätt. För ytor som inte kommer att grundmålas enligt steg 3, använd ett neutralt tvättmedel.
  2. Om det finns kvistar eller områden som kan kräva schellackbehandling, behandla dem enligt behov. Om du vill behålla en transparentare effekt, undvik schellack.
  3. Alla ytor som inte tidigare målats bör grundmålas enligt tillverkarens instruktioner. Områden som har blivit spacklade eller är särskilt absorberande bör grundmålas minst två gånger. Se till att matcha grundfärgen med samma kulör som slutstrykningsfärgen.
  4. Blanda färgen genom att röra om från botten. Du kan applicera färgen med en pensel, roller eller spruta, beroende på dina egna preferenser.
  5. För bästa resultat, undvik att måla på ytor där temperaturen är lägre än +5°C.


Vilken färg ska jag välja?

Funderar du på att välja emulsionsfärger för ditt hem? Ta dig en stund att fundera över vad du vill uppnå. Vill du skapa en avslappnad och varm känsla? Eller är du sugen på en mer intensiv atmosfär? Det finns en värld av nyanser att utforska, från mjuka jordnära toner som beige och ljusgrå till djupa, dramatiska val som mörkgrön, djupblå och mörkröd.

 

För att hjälpa dig på vägen, kan vi rekommendera Farrow and Ball färg, som erbjuder ett brett utbud av eleganta emulsionsfärger. Farrow & Ball är kända för sina unika och sofistikerade nyanser och deras miljövänlig tillverkningsprocess, vilket gör dem till ett utmärkt val för att förvandla ditt hem på ett stilfullt och hållbart sätt.

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram