Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Lägga vinylgolv med klick

Om du planerar att lägga vinylgolv med klick, har du kommit helt rätt! Att utföra denna typ av installation själv är fullt möjligt på egen hand, och i vår omfattande guide kommer vi att guida dig genom processen från början till slut.

Lägga vinylklickgolv – Steg för steg

I vår praktiska guide kommer du att upptäcka hur du installerar vinylklickgolv i ditt hem. Innan du börjar, se till att du har allt du behöver:

Steg 1 - Förberedelse

Innan du börjar lägga ditt vinylklickgolv, måste du säkerställa att underlaget är i rätt skick. Se till att det är plant, hårt och torrt. Eventuell tidigare golvbeläggning måste tas bort, och ytan måste rengöras noggrant. Om det finns ojämnheter, använd golvspackel för att jämna ut dem.

Steg 2 – Mätning och planering

Mät golvet noga för att bestämma hur många vinylklickplattor du behöver. Planera också i vilken riktning du vill installera golvet, vanligtvis längs med rummets längsta vägg för bästa utseende.

Steg 3 – Användning av distanskilar

Placera distanskilar längs väggarna och vid fasta installationer för att skapa utrymme för expansion och kontraktion av golvet. Detta är avgörande för att förhindra skador på golvet.

Steg 4 - Starta läggningen

Börja i ett hörn av rummet och placera den första vinylklickplattan med låssystemet mot väggen. Säkerställ att du har rätt avstånd till distanskilarna. Klicka fast den andra plattan i den första vid kortändan. Fortsätt att klicka ihop hela den första raden.

Steg 5 - Lägg efterföljande rader

Fortsätt att klicka ihop plankor längs med långsidan. Se till att skarvarna är ordentligt anslutna och förskjutna för stabilitet. Om du möter dörröppningar eller hinder, mät och markera plankorna för att skära dem till rätt storlek. Använd en såg för precisionsskärningar.

Steg 6 - Avslutning

När hela golvytan är täckt, avsluta installationen genom att lägga trösklar eller lister vid dörröppningar och övergångar till andra golvtyper. Det ger en professionell och snygg avslutning. Slutligen, rengör ditt nyinstallerade vinylklickgolv noggrant och njut av det färdiga resultatet. Vinylklickgolv är lättskötta och kräver minimalt underhåll!

Underhåll av vinylgolv

Daglig rengöring

För att hålla ditt vinylklickgolv i toppskick, dammsug eller sopa dagligen för att avlägsna smuts, grus och sand som kan orsaka repor.

Skydd mot vätska

Vinylgolv är vattentåliga, men undvik att lämna stora mängder vatten på golvet under en längre tid. Torka upp eventuella spill eller vattenpölar omedelbart.

Möbeltassar och skydd

Använd möbeltassar eller skyddande underlägg under tunga möbler för att undvika repor och märken på golvet. Var försiktig när du flyttar möbler för att undvika skador.

Undvik starka kemikalier

Använd inte starka kemikalier eller skurmedel som kan skada golvet. Använd istället milda rengöringsprodukter som är godkända för vinylgolv.

Skydd mot direkt solljus

Långvarig exponering för direkt solljus kan orsaka blekning eller skador på vinylgolvet. Använd gardiner eller persienner för att minska exponeringen.

Vinylgolv med klick – Fördelar

Vinylgolv med klick är en utmärkt golvbeläggning av flera skäl:

  • Hållbart och motståndskraftigt mot slitage och repor.
  • Enkel installation, perfekt för "gör-det-själv"-projekt.
  • Minimalt underhåll, inget behov av slipning, lackning eller vaxning.
  • Kostnadseffektivt jämfört med andra golvtyper.
  • Lång livslängd med rätt vård och underhåll.

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram