Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Varumärken / Falu rödfärg

Falu Rödfärg - Originalet

Falu Rödfärg tillverkas av pigment från Falu Gruva. Därför har vi både kontor och fabrik på gruvområdet. Mitt bland högar av varp, historiska byggnader och intill gruvans enorma hål – Stora Stöten. På samma sätt som det alltid varit.

Falu Rödfärg är utan tvekan en av de absolut mest hållbara utomhusfärgerna som finns på marknaden. Speciellt röda kulörer har en tendens att blekna i solens skarpa strålar, men så är inte fallet med Falu! I ett test med 15 olika slamfärger visade det sig att Falu Rödfärg håller mer än en tredjedel längre än kopiorna. Det som ger färgen dess fantastiska kvalitet är det speciella pigmentet som finns i Falu Gruva. Pigmentet innehåller ungefär 20 mineraler som fungerar som en konservator av träet, färgen låter träet andas och minimerar risken för röta. Så om du vill ha en lättarbetad färg med intensivt och nästan självlysande pigment, som dessutom håller länge och på så sätt sparar dig både tid och pengar  - då är Falu Rödfärg något för dig.

Namnet Falu Rödfärg är lagligt skyddat och får endast användas på färg som innehåller pigment från Falu gruva. Vår välkända logga med den röda husgaveln registrerades som varumärke 1972 men färgen har tillverkats hos oss sedan 1700-talet. Varumärket garanterar att innehållet är Falu Rödfärg.Följ oss @tapethandeln.se på Instagram