Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Inspiration & Guider / INSPIRATION / 3 altantips! Så rustar du upp altanen inför sommaren 2022

3 altantips! Så rustar du upp altanen inför sommaren

Efter en lång höst och vinter är det äntligen dags att ta fram utemöblerna, ställa upp grillen och göra altanen mysig igen. En uteplats eller mer specifikt en altan kan verkligen vara en stämningshöjare under vår och sommar och egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna för hur den ska se ut. 

Tänk soliga dagar, grillsäsong och sena sommarkvällar. Ja, din altan kan verkligen bli din plats på jorden om du bara tar hand om den på rätt sätt. Men hur gör man då för att förlänga livslängden på altanen och hålla den fräsch så länge som möjligt? Det finns faktiskt vissa enkla knep som varken är svåra, tidskrävande eller kostar mycket pengar. Att renovera altanen inför vår och sommar är relativt enkelt om du bara har rätt produkter. Scrolla ner för att ta del av några enkla knep som verkligen gör skillnad! 

Så enkelt gör du altanen redo inför vår och sommar

Det krävs inte mycket för att altanen ska kännas ny och fräsch - år efter år. Med några enkla knep kan du faktiskt få ett fantastiskt resultat. Tänk dock på att alltid följa instruktionerna för just den produkt och varumärke som du väljer. Vissa varumärken rekommenderar att du använder hela deras serie medan andra går bra att kombinera med varandra.  Här gäller det som sagt att du är uppmärksam med vad som står i produktbeskrivningen. Läs mer om detta i våra detaljerade guider.

Tips 1. Tvätta och rengör uteplatsen med terasstvätt

Terasstvätt Demidekk

Bildkälla: Jotun E-magasin

Så fort solstrålarna börjar värma mot kinden och snön har smält bort är det äntligen dags att ta ut utemöblerna på din altan. Dock är det viktigt att du ger din uteplats en “årlig renovering” innan du börjar med inredningen. Steg 1 är alltid att tvätta rent och se till att uteplatsen inte har några skador från vintern. Börja alltid med att se så att alla plankor ser fina ut och att det inte har kommit in något fukt som kan mögla. Efter att du har sett över altanen är det dags att rengöra den. Nedan har vi samlat några produkter som gör rengöringen av din altan både tidseffektiv och enkel!

SE PRISET
Jotun Demidekk Terrassfix
Jotun
27KDEMEVA
295 kr
SE PRISET
Alcro Trallrent
Alcro
140973
149 kr
Jape REDO Trä-Rent
Jape
15224
295 kr
SIOO:X Förtvätt:x
SIOO:X
1421-SE
302 kr

Om du även är ute efter verktyg så rekommenderar vi nedanstående produkter:

Tips 2. Ytbehandla altanen med rätt produkter

Ytbehandla terassen

Steg två är att se till så att altanen ser ny och fräsch ut. Du behöver inte alltid måla om hela uteplatsen men det kan vara värt att göra små touch-ups då och då. Ibland är det de små sakerna som gör störst skillnad.

Vi förstår dock att det kan kännas som om det finns en hel värld med olika träprodukter och ibland kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Nedan har vi samlat tre produkter för dig som ska ytbehandla din altan. Att ytbehandla altanen kan både minska risken för sprickor och skydda mot solens starka strålar. Dessutom ger det altanen en snygg finish! 

OBS! SAMTLIGA KULÖRER BRYTS AV OSS, INGEN RETURRÄTT!
Jotun Demidekk Terrasslasyr
Jotun
iu678MYTAUA
från 279 kr
SE PRISET
Alcro Uteplats Träolja
Alcro
710012632
från 199 kr
SE PRISET
SIOO:X Premium Träskydd Altan, Steg 1

Verktyg till ovanstående lasyrer, oljor och kiselbehandling:

Mäster Träoljepensel, Vinklad Mix
Mäster
3457070
från 104 kr

Tips 3. Gör altanen redo med produkter som höjer mysfaktorn

Altan med två mysiga stolar

Att göra altanen mysig med små detaljer kan vara både enkelt och prisvärt. Investera i produkter som är enkla att ta in vid dåligt väder eller de som faktiskt tål regn och rusk. Ett tips är att alltid ha en förvaringskorg i plast i närheten där du kan lägga ner diverse kuddar och filtar när det behövs. För något som höjer mysfaktorn rejält är kuddar, filtar och ljuslyktor. Var inte rädd för att inreda din altan med detaljer som du även kan använda inomhus. En sen sommarkväll med tända ljuslyktor, mysiga plädar, god mat och vänner är nämligen svårslaget!

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram